zaterdag 8 augustus 2015

Gemak

We rijden naar De Vrijbuiter te Zaandam voor enige artikelen ter veraangenaming van het op handen zijnde kamperen. Je hebt een Vrijbuiter in Zaandam en een in Gouda, maar omdat we ook naar Pied à Terre willen wordt het Zaandam.

Het kamperen: waar het maar kan dienen ongemak en troeperigheid  voorkomen te worden. Zo vind ik bijvoorbeeld koken op de camping zo vervelend, omdat je in/op zo'n tuinstoeltje zo uitgezakt zit - we hadden tot nu toe een setje knalrode goedkope regisseursstoelen. Wat zaten die ellendig. Alleen als er houten picknicktafels bij de tenten staan krijg ik zin in koken. We vinden bij De Vrijbuiter stoelen die én hoog zijn én rechtop kunnen én in standje lui. 

Ook kopen we een in- en uitklapbaar voorraadkastje. Voor de etenswaren, de kopjes en de borden. 

Vorig jaar kochten we hier een nieuwe tent, een beetje een grote, om te kijken of ik zo aan het campingleven kon wennen en er mogelijk zelfs van genieten. Want in een slaaptentje ging dat niet zo goed. Nu met deze nieuwe aanschaf lijkt het wel een lange termijn-commitment te worden.

De stoelen wijden we in in de nog niet tot wasdom gekomen tuin. Het ziet er bepaald bejaard uit, maar dat moet dan maar. Ze zitten heerlijk. Met deze stoelen en  mijn twee parasols, ooit aangeschaft bij de Kwantum te Emmen, maar dit terzijde, is het tuintje al bijna vol. Nu maar hopen dat ze er nog bij kunnen in de niet al te ruimbemeten bolide.

Geen opmerkingen: