zondag 9 april 2023

Gourmetten

Bobby wil graag een keer gourmetten en blijkt een tijdje terug een gourmetstel gekocht te hebben, in de bonus bij AH ofzo. Dat feit was niet bij mij binnen gekomen.  Hoewel ik meer van vlees houd dan ik zou willen spreekt gourmetten me niet direct aan. Wat zal ik er over zeggen. Zoveel vlees, terwijl je probeert te minderen. 

Enfin, nu komen Tweede Paasdag Bobby’s zus, zwager en Neef Jelle bij ons eten. En we gaan gourmetten. Ik raak daarvan een beetje van de leg, wat moet je dan koken? Dus ik laat het maar over, ik beperk mij tot het toetje.

Maar of ik wel even het bestelde vlees wil halen bij de kwaliteitsslager op de Straatweg. Want Bobby is een dagje uit. Ik kom nooit bij die slager Toen Bobby nog in het centrum woonde kochten we vlees bij de biologische slager in de Molen. Nu te Zuilen kopen we meer vleesvervangers en bonen als als we vlees eten dan biologisch vlees van AH. Bobby haalt bij de slager op de Straatweg wel eens zijn prijswinnende rookworst,  varkenshaasje of casselerrib (in het geval van Duitse zuurkool).

Bij de slager staat een hele rij wachtenden buiten. Is dat normaal of speciaal met Pasen? ‘Ik kom voor de bestelling van Van Stek,’ zeg ik braaf. En dan krijg ik twee pizzadozen met elk een schaal vlees voor €69 euro mee! Verschrikkelijk! Het is veel te veel. Één doos was ook wel genoeg geweest. Wat moeten we met al dat vlees! Normaal eten we een portie van 100 à 150 gr per persoon.

Bobby is eerlijk gezegd ook een beetje verbijsterd. Hij zegt dat hij voor vijf personen vlees heeft besteld, en dan geen hamburgers en slavinken, maar een beetje luxe. We zoeken het op. Bij gourmetten is de gemiddelde hoeveelheid vlees is per persoon 300 à 400 gram. Voor grote vleeseters is het 500 à 600 gram. Kinderen 250 à 300 gram. Op de site staat dat je moet rekenen op €6,50 per persoon. Dan zouden we nu voor 11 personen vlees hebben!

Bobby verwacht dat Neef Jelle zeker wel een pond vlees zal eten en herinnert me er fijntjes aan dat ik zelf de grootste vleeseter van iedereen kan zijn. Dat moet ik toegeven. Je moet het mij niet voorzetten. Bij de Griek neem ik wel eens een bord mixed grill. Oef. En één keer hebben gegourmet bij onze buren. Dat was heel heel heel erg lekker. Toen heb ik echt veel vlees gegeten, herinner ik me. Het was zo lekker, ik kon niet meer stoppen. Ik schaamde me diep voor mijzelf. En zij haalde steeds weer meer vlees uit de koelkast. Zie de flexitariër.

Geen opmerkingen: