woensdag 19 april 2023

‘Oprijgoot’

Na de ‘vloerglijders’ van vorige week heb ik weer een nieuw woord voor Galgje-spelers. ‘Oprijgoot’. Ik droom al heel lang van een fietsdrager achterop de auto, maar bij de vorige auto Celica (sportmodel) ging dat niet. Er zat geen trekhaak op en als ik de informatie op internet mocht geloven kón er ook geen trekhaak op. 

Maar nu hebben we een groter hoger model auto mét trekhaak. Ik had echter nog geen aanstalten richting fietsdrager gemaakt, omdat ik er tegenop zie om die loodzware elektrische fiets op die drager te moeten tillen. 

Maar zulke dingen moet je niet tegen Bobby zeggen. Die gaat dan bij de ANWB de beste drager zoeken en vindt de oplossing van de ‘oprijgoot’. Want als ik die zorg heb, dan hebben honderden mensen die met mij en dan bedenkt de ANWB daar wat op. 

Het is niet een heel gemakkelijk systeem, ik moet nog wel ingewerkt worden, waarschuwt hij. En: de fietstassen mogen niet op de fiets blijven en ook niet de accu. De droom van de fietsdrager is dat je gemakkelijk eens een andere route kunt fietsen dan vanuit huis. En op vakantie.

Geen opmerkingen: