vrijdag 26 augustus 2011

Einde der Tijden?

Ik ben net op tijd binnen. Om iets na negenen in de ochtend  wordt het ineens stikdonker boven de stad. De lucht is inktzwart, af en toe flitsen en bliksemschichten doorheen. Vandaag ben ik helemaal alleen op kantoor. Het kantoor is wit, de vloer, de wanden, het licht. De tegenstelling binnen-buiten is groter dan ooit tevoren.

Ik maak en foto van/voor/door door het raam. Het licht weerkaatst op de raambloemen die ik erop geplakt heb. Als je goed kijkt ie je mij fotografen. En je ziet het Mariott-hotel aan het einde van onze parkeerplaats. Even later is het helemaal anders. Er valt een grote teil water uit de hemel. Alles buiten is effen lichtgrijs. Wat is dit? Is dit het Is dit het Einde Der Tijden?

Onweer teistert de stad, schrijft AT5. 'Donder en bliksem, zware regenval en een pikzwarte lucht. Amsterdammers die vanmorgen op pad moesten hadden op z'n zachtst gezegd een slecht begin van de dag. Op meerdere plekken veroorzaakte het slechte weer voor overlast. Zoals op de Piet Heinkade, ter hoogte van het Muziekgebouw aan 't IJ. Daar stond het tramverkeer stil, omdat in een wissel de bliksem was geslagen. Er werden bussen in gezet om de passagiers toch te kunnen vervoeren. Het tramverkeer kon na korte tijd worden hervat. Ook stonden er meerdere straten blank en konden de putten de enorme hoeveelheiden water niet aan, zoals op de Vijzelstraat. Het leek er even op dat er nog meer zware regenwolken richting de stad kwamen, maar die zijn naar het oosten van Nederland getrokken.' Maar even naar het plaatselijke nieuws kijken.

Geen opmerkingen: