maandag 25 maart 2019

Mons

Het is toch gelukt om een stuk over de surrealist Giorgio de Chirico  in het Museum voor Schone Kunsten in de Waalse stad Mons (Bergen) te maken.  Ik twijfelde of het zou lukken, omdat alle info daar in het Frans was.

Dat is wel fijn, want door alle dingen van de afgelopen weken zijn alle routines (zoals wekelijks een stuk voor Museumkijker) er uit gesleten. Ik ben nog steeds een beetje ontheemd over mijn weekindeling. Die ene dag in de week naar Vlaardingen en daar omheen als het kon een museumbezoek geplakt. De tekeningen die ik voor haar maakte. Nu is alles weg en diffuus en denk ik: Moet ik de lege tijd weer vullen of moet ik het groter maken en een week in mijn eentje in een caravan? Of in een klooster? 

Enfin, het stuk over De Chrico doet me wel weer goed. Hani501 was me trouwens net voor met een stuk over een hedendaagse kunstenares Rolina Nell over klederdrachten, en wel in een museum te Harderwijk, erg verrassend en geestig werk. Dus ik moest even wachten op mijn publicatie, maar nu staat-ie er weer. Yes.

Geen opmerkingen: