zaterdag 2 april 2022

Dagje natuur

De natuur tussen Bonn en Köln is natuurlijk niet zo ongerept en wijds als je zou willen. Het eerste deel van de zeer afwisselende wandeling die ik voor vandaag heb uitgezocht loopt langs weer een zijrivier van de Rijn, of misschien is het een zijrivier van wen zijrivier, en die loopt op haar beurt weer voor een deel langs een snelweg A3. Ruis. En dit alles net onder de aanvliegroute naar vliegveld Köln-Bonn. Maar mooi en van alles wat: langs de Agger dus, en over de Siebenbergen en de Wahnerheide. Beeldschoon is het, ondanks de ruis. Ons valt ook nog een piepklein beetje sneeuw ten deel. Het is prachtig.

Eigenlijk had ik gedacht dat ze bij het hotel wel een stapeltje toeristische kaarten van de omgeving zouden hebben, en/of printjes van wandelingen en fietstochten. Maar nee dus. Niets. En Niederkassel is te klein voor een VVV.  Gelukkig had thuis het een en ander voorbereid en voor de zekerheid uitgeprint, maar de printjes had ik eerste dag hier al bij de Chinees aan de Rijn in Mondorf laten liggen. 

Dan zit je steeds met je telefoon te klooien. Ik zie ons iets teveel veel met onze telefoons in de weer. Je hebt niet dezelfde informatie en al gauw Babylonische spraakverwarringen. Ik had mooie wandelingen in de buurt gevonden via een Duitse Outdoor-app kunt genieten die bij eerste gebruik gratis is en na drie kreeg kan hij niet meer gebruikt worden tenzij je betaalt. Will had wandelingen via een andere site. Allemaal digitale ergernis. Uiteindelijk heb ik de receptie van het hotel gevraagd een kaartje voor ens te printen.

Mondkapjes zijn hier nog érg verplicht. 

Geen opmerkingen: