zaterdag 23 april 2022

Ontginning

De plank waar ik een paar weken geleden doorheen was gezakt hebben we verwijderd. Die rotte  plank zat achter in een hoekje. Op ons verzoek komt Buch van het bestuur even kijken. Bobby had gehoopt dat hij hem richting enige compensatie kon redeneren, maar nee. Ik had dat twee weken geleden ook al geprobeerd en had toen al nul op het rekest gekregen. Wankele huisjes is part of the game

Enfin, Bobby en Buch bespreken nu - als mannen onder elkaar - wat we zouden kunnen doen. Preventief tegen het vocht onder het huisje moet er een dakgoot en een regenton, die ontbreken aan één kant het het huisje, dus dat is meteen weer een nieuw project. En de verrotte balk onder het verrotte vloerdeel moet vervangen, Buch biedt aan dat hij Bobby wel wil helpen. Dat is mooi. In de verenigingsschuur heeft hij nog wel zo’n dragende balk en ook nog wel zo’n vloerdeel. 

Verder maakt Bobby de scharnieren en de sloten van de tuindeuren af, zodat alles nu soepel open en dicht gaat. Het genoegen van deuren die soepel open en dichtgaan.

Ik op mijn beurt ga alle pastinaakwit nog één keer overschilderen, want het dekt net niet en dat zal altijd ergeren. Daarna ga ik mijn nieuwe vierkante meter ‘akkertje’ nog een keer omspitten en van grove wortels en andere resten ontdoen, en nog wat groter maken. ‘Ben je je land aan het ontginnen?’ vraagt een buurman. Inderdaad, ontginnen? dat is het woord.

Ik ben mijn telefoon vergeten en kan helaas geen foto maken van de voortgang. 


Geen opmerkingen: