vrijdag 19 mei 2023

Fietsenstalling


Utrecht heeft een enorm tekort aan fietsparkeerplekken. Op piekmomenten is er een tekort aan 13.500 fietsparkeerplekken, lees ik in de DUIC. Er zijn de afgelopen jaren in de binnenstad veel fietsenstallingen geopend maar het is dweilen met de kraan open. Er is zoveel plaats tekort dat ze de hinderlijk geparkeerde fietsen zoals op de Neude ‘gedogen’ en niet ‘handhaven’.  Ik doe echt mijn best me te voegen in het parkeerbeleid, omdat iedereen ook wel ziet dat er hier gewoon veel te veel fietsen zijn,  maar vandaag heb ik even geen zin en zet ik mijn fiets midden in de zee met fietsen op de Neude. Want even naar de bieb. Die Neude is een paar jaar geleden helemaal opgeknapt en er mochten geen fietsen meer. Maar niemand houdt zich aan de regels. 

Vandaag word ik terwijl ik mijn fiets op slot zet aangesproken door een (moslim)meisje wier baan het is om mensen die hun fiets daar neerzetten over te halen naar de fietsenstalling te gaan. Maar de stalling is altijd vol, pruttel ik. 

Natuurlijk laat ik me toch overhalen en ga ik alsnog naar de fietsenkelder onder de bieb, die inderdaad stampens vol is en waar je een hele tijd geduldig in de rij moet wachten om gescand te worden. En dan is er geen plek. Wat een gedoe. In het vervolg kan je je fiets beter een paar straten vóór het centrum parkeren.

Geen opmerkingen: