donderdag 10 november 2022

Afscheid

Bobby heeft een Oudste Neef, die vorig jaar april zijn vrouw Ann heeft verloren. Kanker. We waren bij de uitvaart op de Amsterdamse begraafplaats De Nieuwe Ooster. Hun dochter had kort daarvoor haar man verloren, ook aan kanker. Die is begraven op diezelfde begraafplaats. Daar waren we ook bij. Het was voor de familie allemaal erg en veel. Midden in Corona-tijd. 

Vandaag wordt Anns as begraven onder een bijzondere boom op de begraafplaats. Ze doen daar veel bijzonders met bomen en as. 

Het is een mooie ceremonie. Speeches, herinneringen, champagne, lunch. Nog wel verdrietig, maar ook wel weer een stuk luchtiger dan het afscheid anderhalf jaar geleden. Ann was een markante Engelse.

Het rare is dat Bobby’s ex nogal dik was/is met deze familie. Bobby en zij zijn al zeventien jaar (ofzo) uit elkaar -,en dat kwam niet door mij - maar zij wil mij niet zien. Ze heeft al veertien jaar een nieuwe man en volgens mij hebben ze het goed. Na een tijdje hebben we een paar keer hebben we gevieren gegeten, en dat was best wel een soort van gezellig. Eten met de ex en de nieuwe partners. Er wordt dan vooral over werk, en huizen, en vakanties gepraat. Sinds een paar jaar wil ze dat echter niet meer en spreekt ze alleen nog apart af met Bobby. Heel af en toe. Mij wil ze niet zien.

Nu is ze met haar nieuwe man ook weer bij deze plechtigheid. Ze kijkt ze straal langs en om me heen. Ik ken daar niet zoveel mensen dus voor mij zou het logisch zijn als ik met hen even een praatje maak. Maar nee. Een koel knikje kan er af. Ineens is ze is bovenmatig warmhartelijk en langdurig met de Oudste Neef en zijn beide kinderen aan het huggen. 

Toen Bobby’s vader overleden was, lang lang geleden, was en bleef ze ook de hele dag bij de uitvaart. Ze was toen nog doodongelukkig vanwege dat Bobby haar verlaten had, en mij als nieuwe partner had, en spookte er de hele dag rond. Dat doe je toch niet, als je Ex bent. Nu weer. Haar nieuwe man staat er ongemakkelijk naast. Net als ik.

Vorig jaar:

Geen opmerkingen: