woensdag 2 november 2022

Rondje om het park

We doen een rondje om het huisjespark. Bij de receptie hebben we een wandelkaart gekocht, en het is niet helemaal een wandelkaart zoals je die wenst, maar op zich staan er veel gemarkeerde routes op. Winterberg heeft routes met een W, etcetera. Vanaf het park gaan we Route W6 lopen. 


Het is overduidelijk dat we midden in een wintersportgebied zitten. Eigenlijk is hier de hele natuur geëxploiteerd voor menselijk/geldelijk gewin. De naaldbossen zijn duidelijk productiebossen. Overal zijn skipistes met stoeltjesliften. En langs alle pistes staan grote sneeuwmachines en er zijn bassins vol water ik neem aan om sneeuw te maken. Want de opwarming van de aarde zorgt ervoor dat hier nauwelijks meer sneeuw valt of blijft liggen.

We volgen de bordjes W6 nauwgezet maar verdwalen toch. Dan moet je je onder het wandelen daar weer mee verhouden. Evenals met al die skihutten. Rodelbanen, springschansen, skiverhuur en wat al die dat driekwart deel van het jaar niet in gebruik is. Morgen zoeken we weer een wandeling vol oudDuitse romantiek.

Geen opmerkingen: