vrijdag 25 november 2022

Lekkerbekjes

Vandaag heb ik enorm aardige dames in de Buurt Taxi! Op de een of andere manier moeten ze allemaal naar grootwinkelcentrum Overvecht, tegenwoordig Shopping Mall genoemd. De oudste is 92 en zij is net verhuisd van een arbeidershuisje in Zuilen naar een enorm Woonzorg-complex aan de Vecht. Vijftien hoog ofzo. En net geheel gerenoveerd. Ze heeft twee grote kamers en een grote badkamer. En prachtig uitzicht. Is ze zeer tevreden over. Tot voor kort reed ik haar regelmatig naar de Boni bij ons in de wijk, dat is een goedkope supermarkt, en nu dus naar de nieuwe Lidl in Overvecht. 

Bij het grootwinkelcentrum laat ik de dames uit met hun rollators en dan haal ze na een uur of anderhalf weer op. Beladen met tassen met lekkernijen en bosjes rozen. Sommigen gaan voor de feestelijkheid van het uitje bij de Hema iets lekkers eten en drinken. 

Een mevrouw breng ik naar een knutselclub in het gebouw waar Bobby beheerder is. Hij is de deurbel aan het repareren. Als ik haar weer kom ophalen blijkt ze een roos gemaakt te hebben van roze vouwblaadjes. Kunstig gevouwen. Indachtig mijn knutselmiddagje laatst met de nichtjes zou ik zo wel een poosje op een knutselclub willen, om ermee vertrouwd te raken.

Vandaag hebben de dames en ik het vooral over voetbal. Ze kijken allemaal WK en hebben uitgesproken meningen. De mevrouw van 92 heeft op de valreep nog een lekkerbekje gekocht bij de viskraam. Het geurt nogal in de auto. Dat gaat ze eten onder het voetbal kijken. Het is enorm gezellig met de dames.

Geen opmerkingen: