maandag 25 mei 2009

Wild Flower Festival

Ondanks de onweerervaring gaan we toch. Dan maar met de bolide. We gaan naar restaurant Rupa van Jaka Kusterle in Srednja Vas. Aanbevolen door alle gidsen. Dat speenvarken met de jodelende zanger doet hij vast op de donderdag, dus dat moet maar een ander jaar.

Nu is er wat anders. Er zit een tafel vol Engelsen en op een gegeven moment wordt er gespeecht. En niet zo' n beetje ook! De Voorzitter (Sloveen) dankt zichtbaar geroerd de aanwezigen voor hun aanwezigheid, hij hoopt dat het Festival een succes wordt, maar Slovenie is zo klein, wie kent Slovenie. En dan zitten ze ook nog naast Bled! Hoe kunnen ze op tegen Bled? Hij moet er bijna van huilen. Alle Aanwezigen krijgen als dank voor hun Aanwezigheid een fotoboek van Bohinj en kaas.

Een Welshe mevrouw speecht terug en overhandigt de Voorzitter een foto van een magnolia. De Schotse meneer speecht en geeft Whiskey. Er zijn aan tafel veel meer Engelsen dan Sloveniers, de ene Sloveen is de Voorzitter, de tweede de Directeur en de derde de Minister. We gissen wat af, maar komen er niet achter waar dit over gaat. Ik vraag het aan de Welshe mevrouw. Neemt u ons alstublieft niet kwalijk dat we alles zo schaamteloos afluisteren, maar er is geen ontkomen aan. Het is prachtig wat hier gebeurt, maar Waar Gaat Het Over?

Er blijkt in Bohinj een Festival voor Wilde Bloemen gaande. The International Wild Flower Festival. Niets van gemerkt, maar er zijn inderdaad bijzonder veel wilde bloemen op de Alpenweiden. Er zijn overal ter wereld Wild Flower festivals, met name in Wales en Schotland en er komen veel Australiers op af, vertelt de Welshe mevrouw. Ik ben zo geroerd dat ik op de Directeur afstap, mij bekend maakt als Nederlands journalist en hem de persmap en zijn visitekaartje vraag. Bijzonder goed gedocumenteerd verlaten we het restaurant. Dat wordt een tefefoontje naar de Kampioen, ofzo. Maar pas nadat we ons heerlijk maaltje en toetje op hebben, natuurlijk.

Geen opmerkingen: