vrijdag 13 januari 2012

Klantenservice

- Goedemiddag. Moet u horen. Ik heb bij u een abonnement op nrc next, maar sinds kort heb ik een iPad. Omdat de krant er 's morgens vaak nog niet is voor ik vertrek en ik het weekend vaak weg ben, wil ik van het papieren abonnement af. Wat kunnen u en ik doen om mij als NRC-abonnee te behouden? 
- Mag ik uw postcode?
Zij vindt mij in het systeem.
- U kunt een digitaal abonnement op NRC Handelsblad krijgen voor 55 euro per kwartaal en een op nrc nect voor 37 euro per kwartaal.

- Dat vind ik een beetje veel, zeg ik. Kunnen we niet een combiprijs maken? Voor de papieren krant biedt u ook nrc next door de week en op zaterdag het Handelsblad aan. De informatie in beide kranten overlapt nogal eens.
- Nee, dat aanbod hebben we niet digitaal. 
- Kunt u dat dan niet overwegen? Kan ik misschien met iemand praten om te vertellen over wat lezers  willen en overleggen wat een goed idee zou kunnen zijn?
- Ik kan er een aantekening van maken.
- Maar ik wil graag iemand aan de lijn die het léuk vindt om te horen wat klanten willen. Die daar misschien inspiratie uit opdoet? Een klantenservice wil toch weten wat de klanten willen?
- We stellen uw suggestie zeer op prijs.

- Kunt u mij dan misschien doorverbinden met iemand met wie ik kan onderhandelen?
Ze legt neer. Overlegt.
- Ik heb het in de groep gegooid en we kunnen u 5% korting bieden. Meer kan ik niets doen. Ik heb niemand met wie ik u kan doorverbinden. Voor dit soort telefoontjes hebben we hier hier echt geen tijd voor. Het is geen bezorgklacht. Misschien kunt u een brief schrijven, zegt ze.
- Aan wie?
- Aan de krant.
- Dan moet dit maar een opzegging worden. Mag ik bij dezen mijn papieren abonnement opzeggen? U verliest zo wel lezers. Ik wil graag een aardig aanbod voor nrc next en NRC Handelsblad samen. Maar als dat niet kan, dan is dit het einde van onze relatie.
- Dat spijt mij dan voor u, zegt ze.

Geen opmerkingen: