maandag 30 januari 2012

Nacht van het goede leven

De weerberichten over sneeuw en vorst maken me een beetje ongerust. Als ik in Utrecht ben rijd ik op maandagochtend altijd heel vroeg terug naar Amsterdam om de poezen thuis te brengen en daar nog even te troetelen. Maar mijn achterruitverwarming is kapot. Ik kan zeker niet met nat haar in de auto, want dan zijn de ramen in een paar seconden dichtgewasemd.

Waarom ben je dan niet naar de garage geweest, Lucie Theodora? Ik zie er altijd wat tegen op op de garage te bellen omdat die eigenaar steevast gaat zuchten dat hij het zo druk heeft en dat het voorlopig niet kan. Maar ik had natuurlijk allang moeten bellen. Het is al lang bekend dat het gaat vriezen. 

Ik ben zo vroeg klaarwakker, dat ik om kwart over vijf al buiten sta. Met poezen. De sneeuw is gelukkig slechts een beetje lichte stuifsneeuw en er is vooralsnog helemaal niets aangevroren. Daar rijd ik dan. Er zijn om kwart over vijf al best veel auto's bij de weg.

Op Radio 1 is een ontzettend leuk programma 'Nacht van het goede leven' met programmamaakster Adeline van Lier. Wat een andere energie dan Lara Rensen en Marcel van Oosten vanaf 06 uur.

Poezen afleveren, ontbijten, garage bellen. En dat alles voor half acht. Donderdag kan ik terecht, zegt hij. Kan het niet eerder, smeek ik nog ('Gooi je vrouwelijke charmes dan in de strijd', adviseerde Bobby). Maar deze man is daar niet gevoelig voor. Verder is hij helemaal goed en om de hoek, dus ik ga niet naar een ander.

Will zegt: 'Ik heb nóóit beslagen ramen. Je kan 's morgens ook je haar föhnen!'

Geen opmerkingen: