donderdag 12 januari 2012

Sing Your Heart Out

In de kerstvakantie heb ik me voorgenomen weer te gaan zingen, maar niet weer bij Zing & Beleef in het Concertgebouw. Dat heb ik nu vier keer gedaan, het is tijd voor iets anders. Ik heb mij al aangemeld voor een oefenkeertje Balkankoor, maar daar twijfel ik nog over, daar die taal en dat stemgebruik me moeilijk lijken en ik wil juist ontspannen. Het mag strómen.

Vanavond ga ik op proef naar De Zangfabriek aan de Baarsjesweg. Op de kop van de Kinkerstraat.  Ik heb Leen en Hani501 ook getipt, die beiden met mij een seizoen Zing & Beleef hebben meebeleefd, maar die gaan vooralsnog niet mee. Eigenlijk sta ik zelf ook op het punt om in een grote griep terecht te komen, hoofdpijn, hoesten, moe, maar het verlangen nieuwe werelden buiten dat werk en de bank-thuis te betreden is er ook. 

Mindful zingen heet het wat we doen. Als Reenske terugkomt neem ik háár mee. Die beoefent al máánden mindfulness. Dit is een zaaltje met 15 vrouwen, vooral dertigsters, en twee mannen, een veertiger en een zestiger. We zijn allemaal net stripfiguurtjes, inclusief ikzelf.

We zingen om los te komen zomaar wat vrij in de rondte met zijn zeventienen. Associatief voor de vuist weg. Begeleid door Daphne op de piano. Omdat iedereen maar wat doet, durf ik ook. Ik ga steeds hoger en luider. Dat is leuk. En bevrijdend. Het is wel heel anders dan in een koor met dirigent. Deze leidster Daphne speelt op de piano en wij staan in een kring en mogen mee. Eenvoudige liedjes. Mantra's. Iedereen zingt in zichzelf en voor zichzelf. Echt toeschietelijk naar elkaar toe zijn de mensen niet.

Geen opmerkingen: