vrijdag 26 juli 2019

Handencentrum

Ik ben er inmiddels vaste klant, bij het Handencentrum. Als ik bel voor een afspraak vragen ze: ‘Bent u eerder bij ons geweest’ en ‘Was de laatste keer dat ik bij ons was minder dan drie maanden geleden?’ Ja dat was met die tenniselleboog.   

Het wordt een intensief programma, zoveel wordt direct duidelijk. De disciplines in de gezondheidszorg.  De chirurg kan wel zeggen dat het bot mooi geneest en de gipsmeesteres dat het gips er altijd af gaat, mijn ervaring is heel anders. Ik kan bijna niets bewegen en mijn hand en vingers zijn nogal opgezwollen. Daar geeft de fysio meteen maar voor 8 x daags 8 oefeningen voor op. En ‘s nachts een soort strak steunkousje om de hand en vingers, ook om de zwelling te doen afnemen. Lekker bij die 40 graden. En maandag weerkomen. Drie keer per week minstens, om te beginnen.

‘Eh... hoe doen we dit verzekeringstechnisch? vraag ik. ‘Met die tenniselleboog heb ik al heel wat van mijn fysiobudget opgesoupeerd’. Elk consult kost 38.50. Ze gaan nu proberen om mij in een Zorgverzekeringstechnisch experiment te frommelen, genaamd ‘anderhalvelijns zorg’. Daar moet - mocht ik daarvoor in aanmerking komen - een revalidatie-arts een verwijzing voor geven. Dit gaan ze voor me vooronderzoeken.

Geen opmerkingen: