dinsdag 16 juli 2019

En in de voortuin...

Wat ook leuk is aan waar wij wonen is de school. Het is een kinderrijke buurt en er zijn veel lagere scholen. Uit het keukenraan voorbij het plantsoen ligt de school De Cirkel. Ze hebben een schoolplein dat ook buiten schooltijd veel door de buurkinderen gebruikt wordt als speelplein. Het is er zo door de dag heen een komen en gaan. ‘s Morgens natuurlijk het grote brengen, en ‘s middags het halen door de ouders, grootouders en de diverse BSO’s. Tot vorig jaar ging dat met stins, maar sinds die verboden zijn lopend of met busjes. Groepjes dreumesen hand in hand achter de leidsters aan. 

Vandaag klinkt er veel gedruis van het schoolplein. Is het al de laatste schooldag voor de vakantie? In de ochtendpauze begeleiden wel zes gehoofddoekte jonge vrouwen het speelkwartier, heel enthousiast. Er draait popmuziek en een van de gehoofddoekte vrouwen leert de kleintjes dansen op de muziek. Daarna klinkt er steeds een enthousiaste stem uit een microfoon gevolgd door kindergejuich. Het gaat maar door. Ik ga maar even op onderzoek uit. Groep 8 wordt uitgeleide gedaan. Alle kinderen worden bij name genoemd, naar welke school ga jij? En dan mogen ze onder gejuich door de erehaag van de hele school. Een blonde jonge moeder zegt: Dit is toch zo’n geweldige directeur!

De oudste klassen zijn bijna allemaal met donker haar, maar bij de jongste groepen zitten ook veel blondjes. Zwarte school wordt weer beetje gemengde school.

Geen opmerkingen: