woensdag 3 juli 2019

Echt rechts

Ik neem mijzelf voor het vandaag rustig aan de doen: alleen de vakantiewas, de planten weer naar boven en boodschappen voor een eenvoudig te bereiden avondmaal. Want ik heb alleen die linkerhand. Maar wat kost elk ding een tijd en een inspanning. Twee vakantiewassen opvouwen en twee nieuwe draaien en ophangen. Ik ben er ruim twee uur mee bezig en niet eens tot mijn tevredenheid, want ik kan de was niet uitslaan. Ik kan ritsen niet dichtkrijgen en ik kan sokken niet oprollen. 

Dan zijn er de planten van boven die ik voor het gemak voor de buurvrouw allemaal beneden op de eetkamertafel neergezet had: die moeten allemaal weer naar boven. De meeste twee trappen op. Ik kan ernaar een per keer dragen en de grote vetplanten zijn met mijn ene slappige linkerhand niet te doen.  ‘Ben jij écht rechts?’ vroeg Zus4 gisteren. ‘Ja ik ben écht rechts.’ Wie heeft mij dat ooit horen zeggen?

Na twee uur ben ik helemaal misselijk van uitputting en nog niet eens halverwege mijn Things-To-Do-Today. En moet ik een uurtje slapen. ‘Waarom ga je niet een weekje naar een klooster, beetje wandelen, mediteren, getijdendiensten bijwonen, je laten verzorgen!’ schrijft Mirjam.

Geen opmerkingen: