zaterdag 21 september 2019

Met een Afrikaanse arend

Hani501 wordt 60 en ze feteert haar familie en vrienden op een roofvogelshow. Deze enorme vogel heet de bateleur, ook wel Afrikaanse arend. 

De ‘show’ wordt gegeven door de roofvogelboerderij uit Berkel en Rodenrijs. Een ‘evenementenbureau’, lees ik op hun site. Dat klinkt grootser dan het is: er zijn twee valkeniers betaald in dienst, de rest is vrijwilliger. 

Het zijn drie leuke lieden die goed kunnen vertellen en het publiek op hun gemak stellen. Ze hebben prachtige vogels mee: een woestijnbuizerd, een valk, een melk-oehoe, een Europese oehoe, en een Amerikaanse zeearend. 

De ‘show’ duurt twee uur en verkoopt heel relaxt. De vogels zitten in kooien in een zwarte bestelbus. Er worden een paar op metalen bogen in het gras gezet en dan krijgen we eerst wat facta  en figures over de diertjes. Vervolgens mogen we allemaal de vogels uitproberen op de (linker)arm. Dat lijkt wat voor de avontuurlijken onder ons, maar uiteindelijk wil niemand zich die kans laten ontnemen. Allemaal op de foto natuurlijk. 

En dan komt er ook nog een echte vliegshow. Voor eendagskuikens doen die roofvogels alles. En diverse roofvogels (torenvalkjes) uit de buurt komen even een kijkje nemen.

Geen opmerkingen: