donderdag 12 september 2019

Op café

We hebben een kwestietje met het dameskoor. Ongeveer de helft gaat na afloop naar het café. Niet buitenissig, een of twee drankje(s) tot ca 23 uur. Voor een aantal van deze tien à twaalf is dat een wezenlijk onderdeel van de koor-experience. Van oudsher gingen de koorleden - toen zij nog een ander koor waren - naar een oud bruin proeflokaal, van een jeneverstokerij. Het is een donker hol van een inmiddels tamelijk oude man.

Nu willen sommigen daar per se niet meer naar toe, zij vinden het er naar en donker en stinken, en die gaan daarom niet mee op café. Sommigen willen alleen daar naar toe, anders hoeft het voor hen niet meer. 

Als compromis doen we nu al een tijdje om en om het ene en het andere café. Ik vind allebei ok, en zou het zo jammer vinden als de helft niet meer meeging. Maar beide kampen beginnen het op scherp te zetten. Ik-ga-niet-meer-mee-als-we-niet-mijn-zin-doen. Op de een of andere manier is het kwestietje héél belangrijk. Het lijkt zo onoplosbaar dat straks helemaal niemand meer meegaat. 

Geen opmerkingen: