dinsdag 27 december 2022

Eminent

Af en toe blader ik door de foto’s in het digitale familiearchief. Dat is een aardig tijdverdrijf wanneer je beter ligt te worden. De foto’s in dat archief komen uit alle hoeken en gaten. Er zitten er ook foto’s bij van jezelf die je zelf nooit gezien hebt. 

Vandaag blader ik onder andere door 1981 en stuit ik op deze. De foto is gemaakt in ons ouderlijk huis aan de Wendeling. Ik moet dus 23 of 24 geweest zijn, student Nederlands te Groningen. Ik herinner me hier trouwens niets van. Naast mij op de orgelbank zit Hani501, toentertijd student Geschiedenis. We zitten op de bank van mijn vaders elektronisch wonderorgel van het merk Eminent. Hij hield bovenmatig veel van orgels en orgel spelen, en toen wij op de lagere school zaten moesten we allemaal op orgelles. Misschien ook op de middelbare school. We hadden in huis ook nog een harmonium en een piano. Er waren er altijd wel een of twee aan het studeren.

Op de lessenaar van het orgel staat het oude leerboek van Vati van toen hij jong was, daar kregen wij ook les uit. Dat boek met vergeelde bijna vergane bladzijden heb ik nog steeds.

Ik laat de foto aan Bobby zien, maar die herkent mij helemaal niet.


Geen opmerkingen: