dinsdag 27 december 2022

Beef Wellington

De Tweede Kerstdag zijn we uitgenodigd bij Schoonzus in Leusden. Weer een stukje OV leren kennen: Bus 17 van Amersfoort naar Leusden. Het kerstdiner is een gezamenlijk project van het hele gezin. Ze hebben voort het eerst Kerst-met-cadeautjes. Dat hadden ze ons niet verteld. We laten het ons maar lekker aanleunen.

Neef Jelle verzorgt samen met de vriend van zijn jongste zus Michel, beiden nogal studentikoos, een Beef Wellington met - voor Bobby - glutenvrij bladerdeeg. De oudste neef Pieter met zijn vriendin Lotte hebben een voorafje gemaakt met veel groente en gerookte kip. Schoonzus en jongste dochter Rachel verzorgen de bijgerechten en de toetjes. 

De oudste dochter/zus Jeske is er niet bij, zij verblijft voor haar werk in Odessa in Oekraïne, maar zij krijgt foto’s. Inbellen lukt niet, want er is daar te Odessa maar af en toe WiFi. Er speelt ook nog een sterfgeval in de familie: de vrouw van een Neef Frans is op Kerstochtend overleden. 

Zo is het kerstfeestjes van een grootfamilie. Ik doe zoveel als ik kan mee, maar ga soms even in een hoekje van de kamer hoesten en/of bijkomen. Ik hoor Zwager aan zijn kinderen uitleggen dat mensen zonder kinderen niet zoveel drukte gewend zijn.

Geen opmerkingen: