donderdag 22 december 2022

Update

Een update over de auto. Vorige week maandag waren we wanhopig naar onze eigen garage gegaan, verhaal gedaan, en dinsdag belde Dirk met ‘slecht nieuws’. Hij was op onderzoek gegaan in de motor naar wat toch de oorzaak kon zijn van die falende benzineslangen, hij had tekeningen van de Mazda6 opgevraagd bij de Mazda-dealer, en hij was er achter gekomen dat er een niet-originele brandstofpomp in de auto zat. Hij kon niet verzinnen wat daar de reden en de oorzaak van kon zijn, maar het leek hem zaak om er weer een nieuwe originele brandstofpomp in te zetten. Maar, waarschuwde hij, dat zou een prijzig grapje worden.

De verkoper in IJsselmuiden gebeld. Die heeft woensdag de auto opgehaald en naar hun garage in Zwolle gebracht. Ook hij sprak zijn verbijstering uit. Maar de auto komt uit Duitsland, ik geloof niet dat iemand nog kan achterhalen waarom dit gebeurd is. Iedereen verzekert ons hoe betrouwbaar Mazda’s zijn. 

Vandaag belt Bobby maar weer eens naar de verkoper in IJsselmuiden. Hoe staat het ermee? En, pres ik, we willen een vervangauto. De man is het er gelukkig mee eens. Hij heeft intussen een originele Mazda-brandstofpomp besteld bij Mazda België, vertelt hij, maar daar is nu weer een staking aan de gang. Je verzint het niet. Dat schiet ook niet op. Hij zit er erg mee in zijn maag. Nu hebben we afgesproken dat we een vervangauto krijgen. Dat blijkt de auto van zijn vrouw te zijn. Morgen ga ik die halen, weer vanaf station Kampen.

Geen opmerkingen: