zaterdag 31 december 2022

Pulse Ensemble

Linda van het Koor had op Eerste Kerstdag een zanggroepje Utrechtse jongelieden op Radio 4 gehoord, die Nederlandse oude muziek zongen. Ze noemen zich Pulse Ensemble. Ze treden deze vrijdagavond op in de Catharina kathedraal. Of ik mee ga. Als ik niet meer hoest ga ik mee, beloof ik. En gelukkig: het gaat weer, het hoesten is bijna over. Ik heb inmiddels diverse mensen gehoord, die ook deze wonderlijke twee weken uitputtend hoesten gehad hebben. Zij waren wel naar de huisarts geweest maar die had niets kunnen doen dan adviseren uit te zieken.

Het koortje is heel bijzonder. Vooral de hoge countertenor. Volgens hun foldertje kennen de zangers elkaar van de lokale Kathedrale Koorschool en het Christelijk Gymnasium, en timmeren ze sinds ze van die school af zijn ambitieus aan de weg. Er staat nergens dat ze conservatorium hebben gedaan, dus misschien hebben ze overdag wel banen in de IT ofzo. 

Na afloop drinken Linda en ik een biertje/wijntje in een alleraardigst Proeflokaal ‘De Drie Dorstige Herten’, tamelijk onopvallend, maar net recht tegenover de Kathedraal. Dat vind ik een leuke formule, het ‘proeflokaal’: het is traditioneel en sober van inrichting, ze serveren lekkere drankjes en hapjes op een allervoorkomendste wijze, en er is geen muziek. De klandizie bestaat vooral uit beschaafde bierlievende jonge mannen. Ik was ook al fan van ‘Rubens Proeflokaal’ op de kop van de Nieuwegracht.


Geen opmerkingen: