donderdag 8 december 2022

Let it snow (1)

Geen idee of het in Nederland sneeuwt maar hier in MeckPom doet het dat wel. Het ritje van Kirch Kogel naar Schwerin is dus sprookjesachtig. Natuurlijk maak ik me al een beetje zorgen over de terugreis, maar vandaag ben ik nog in handen van Zus4, die deze weersomstandigheden gewend is.

In Schwerin was ik alleen rond 1995, toen ze hier naar toe verhuisden. Het was een barre steenkoude winter en niets deed het nog. Nog veel onverharde wegen en bijna geen telefooncellen. Ik wilde iets van dit land begrijpen en ging naar de musea in de hoofdstad Schwerin. Landschapschilderingen bekijken. De schoonheid ontdekken. Schwerin was toen een saaie stad. Nu is het een prachtige stad. 

We doen de Kerstmarkt. Het is een grote gezellige Kerstmarkt. We doen een mok Glühwein en kijken bij alle kramen en winkels. We gaan ook in Kressmann, de plaatselijke Peek & Cloppenburg, en Zus4, die zó op het platteland woont dat ze alles online koopt, past en koopt diverse mooie truien en broeken. Ik zit er vergenoegd bij. Zie je hoe leuk ‘echt’ winkelen is?

Tenslotte gaan we eten bij een Pakistaan: Lahori. Erg lekker. En gezellig. ‘n Heerlijk dagje uit.




Geen opmerkingen: