dinsdag 19 februari 2019

Clean Pete

Ik ben geloof ik een beetje cultuurverslaafd. Vanavond ga ik met Peeq naar de uitvoering van het zangduo groepje Clean Pete in de Stadsschouwburg. De voorstelling is volgens de site uitverkocht, maar dan ken je mij nog niet.  Ze zingen op een geheel eigen vlakke wijze eigen Nederlandstalige liedjes uit de sixties.

Het is een bijzonder en eigenzinnig duo: de tweeling Loes en Renee Wijnhoven. Ze zijn van 1990, Brabant. Al op jonge leeftijd begonnen ze samen te spelen onder de naam Clean Pete, die verwijst naar een lokale zwerver. Ze volgden beiden een opleiding aan het Conservatorium Maastricht. In maart 2012 kwam hun eerste ep 'Niet nu, ja ook nu, maar vooral altijd' uit. Om de ep te presenteren reisden zij met een Volkswagenbus langs cafés, woonkamers, theaters en boekenwinkels. In 2012 haalden zij de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriters.

Peeq is razend enthousiast en wil ze meteen voor haar radioprogramma uitnodigen. Ik weet niet wat ik ervan van vind. Ze zingen heel vlak, maar dat hoort ook echt bij de Jaren 60 bandjes die zijn imiteren/persifleren of wat dan ook. Die hun inspiratiebron zijn. De teksten zijn heel erg grappig. Dubbel.



Geen opmerkingen: