maandag 25 februari 2019

Zon

Will heeft de omgeving rond Kasteel de Haar uitgekozen voor onze maandagmiddagwandeling en we gaan elkaar treffen bij kinderboerderij Geertjes Hoeve even buiten Vleuten. Daar de meeste horeca in deze tijd van het jaar op maandag gesloten is - zo ook Geertjes Hoeve - had ik even gebeld. Het is voorjaarsvakantie, zeiden ze, natúúrlijk zijn we open. Er staan wel honderd auto’s op de parkeerplaats. Zo niet veel meer. En evenzovele (groot)ouders en kinderen. Mutjevol. We doen maar geen koffie.

Het is daar ten noordwesten van Vleuten richting Haarzuilens een bééldschoon rustiek en pittoresk landschap. Dat Groene Hart. En dan dat protserige 19e eeuwse kasteel. 

Maar Leidsche Rijn rukt op. Het nieuwste villawijkje in aanbouw raakt al bijna Geertjes Hoeve. Voor de omzet van Geertjes Hoeve is de expansie van Leidsche Rijn alleen maar winst. Al die jonge gezinnen moeten toch ergens naar toe. 

Enfin, we vermijden Geertjes Hoeve en wandelen prachtig. Koffie doen we op het terras van het Kasteel. Het is ook bloedheet. Weer een warmterecord. Die winterjas had echt niet mee gehoeven.

Geen opmerkingen: