woensdag 20 februari 2019

The Rose

Vanavond gaan we ineens iets heel anders zingen: pop!. In de mail zit 'The Rose' van Bette Midler. De dirigente heeft een midi-file gestuurd, afschuwelijke elektronische muziek. Tot nu toe zong ze de stemmen altijd zelf in.

Hoe zou het zijn met Bette Midler? Ze is van 1945, dus al 73 jaar. In een bericht uit de Telegraaf van januari vorig jaar valt te lezen: 'Actrice Bette Midler neemt zondag afscheid van de musical Hello Dolly. De 72-jarige actrice speelde de hoofdrol in de succesvolle musical bijna tien maanden. De rol van koppelaarster Dolly Levi leverde haar lyrische recensies, uitverkochte zalen en een Tony Award voor beste vrouwelijke hoofdrol op.' maar dat is nog niet het eiden want deze week stond op Nu.nl: 'Bette Midler (73) treedt volgende week op tijdens de 91e editie van de Oscars. Ze zal het lied The Place Where Lost Things Go uit de film Mary Poppins Returns ten gehore brengen, meldt de Amerikaanse zangeres en actrice op Twitter.'



Mijn elpee in de jaren zeven tachtig was deze: 'Live at last' (1977). Ik had de dubbel-elpee en was zo geraakt door haar veelzijdigheid: haar brutaliteit grofheid èn gevoeligheid. Die draaide ik maar aan een stuk door. Niet The Rose, dat nummer vond ik veel te sentimenteel. Lievelingsnummers 'You've got to have friends',  'Delta Dawn', 'Long John Blues', 'Hello in there', de personages Sofie Tucker, Vicki Eydie, ja dat waren nog eens tijden.

Geen opmerkingen: