zaterdag 8 februari 2020

Plaattaart

Ik heb een nieuwe kook-inspirator opgeduikeld met weer lekkere/eenvoudige recepten: Kookidee.nl. Je kunt je via Facebook of een nieuwsbrief laten updaten. Vandaag had hij een ‘plaattaart’. Ik weet niet of het een hij of een zij is, maar in mijn hoofd heb ik er een hij van gemaakt. Brenda-kookt en Chicks-love-food zijn al zo vrouwelijk. 

De bodem van deze plaattaart is van bladerdeeg, maar deeg voor hartige taart kan ook. Daar smeer je wat crème fraiche op, dan strooi je er ui, prei, paprika, tomaatjes, pancetta en geraspte Gruyere-kaas over. 10 minuten voorbereiden, 25 minuten in de oven. Mmmmm. Net zoiets als Flammkuchen. Er staan veel varianten op de site.

(Het klopt dat het een kooksite van een man is. De maker heet Rick en is een Utrechtse internetondernemer.)

Geen opmerkingen: