zaterdag 8 oktober 2016

Opa tegen McDrive

Zwager1 te Hilversum voert actie tegen de geplande McDrive aan de Vreelandseweg. Hij is helemaal in zijn element. Hij is al een tijdje met pensioen, maar in zijn werkend bestaan voerde hij tientallen jaren professioneel actie tegen plannen met negatief milieu-effect, hij is daar zeer bedreven in. Hij is heel aardig en strategisch en bekwaam en iedereen mag hem, dus hij krijgt veel voor elkaar. 

Hij straalt als hij erover vertelt. Hij zit in een actiecomité van acht personen en hij belt en bezoekt gemeenteraadsleden, ambtenaren en de media. Ze hebben een Petitie Online en gaan een Zwartboek over McDrives maken 

Zus1 en Zwager1 wonen ongeveer tegen die rotonde aan die straks die dagelijkse duizenden McDrive-bezoekers (auto's en fietsers met kinderen) moet verwerken. Ze maken zich erge zorgen over de veiligheid, de verkeers- en geluidsoverlast, en het zwerfvuil. En natuurlijk het slechte eten.

Voor de kleinkinderen die heel graag naar McDonalds gaan is het echter onbegrijpelijk dat opa actie voert tégen. Dat is een heel punt. Dus nu moet opa uitleggen waarom hij tegen is. Het is een heel issue daar te Hilversum, want ook veel bewoners zijn vóór.

Geen idee of iemand buiten Hilversum zich druk maakt om een McDrive te Hilversum, maar misschien kunnen we hen helpen!

Geen opmerkingen: