woensdag 26 oktober 2016

Tuin

We hebben Jaarvergadering van de Tuin. De buurtmoestuin. De ex-voorzitter heeft ons uitgenodigd, en hij vertelt hoe het was en hoe het is. Afgelopen jaar was een diep dieptepunt, geeft hij toe, maar nu gaan 'we' er weer tegenaan. Nieuwe tijden en nieuwe kansen. 

Het is wel duidelijk dat 'ze' (van het bestuur) vrijwilligers als nogal lastig ervaren. Ze hebben 8 jaar ervaring met vrijwilligers met alle gedoe van dien en als er conflicten ontstonden waren ineens alle vrijwilligers weg. Dat communicatie hun eigen zwakke kant was geeft hij ook wel weer ruiterlijk toe. Maar hoe het wel moet is hem ook niet duidelijk. 

Wat is het Plan? vraag ik. Als er een Plan is is het duidelijker waar je naar toe werkt. Een Masterplan. Dat vind ik. Maar er is volgens hen geen Plan. Er is een tuin en die moet mooi zijn/worden. En iedereen neemt daarin zijn/haar verantwoordelijkheid. Ik wil graag bordjes. Bij de ingang. Informatie. Ik wil de kruidentuin. Ik kom vast in de commissie communicatie,

Ik vind het mooie mensen. Ze zijn allemaal behoorlijk anders. Iedereen heeft zijn/haar reden om daar te zijn. Het heeft altijd te maken met lekker buiten zijn, handen uig de mouwen steken, samen werken, ergens bij horen. Maar dan. 

Geen opmerkingen: