zaterdag 15 juni 2019

Drumnadrochit


We hebben geen idee hoe ver we gaan komen, maar van Newcastle rijden we meteen naar het Noorden. Voor wie deze route naar Schotland niet kent: je vertrekt om 17.30u op de ferry in IJmuiden en arriveert de volgende ochtend om 10u in Newcastle. Aan boord een copieus dinerbuffet en een copieus ontbijtbuffet. Oef.

De route naar de Orkney-eilanden voert ons langs Berwick upon Tweed, Edinburgh, Perth, Aviemore, Inverness. Het valt enorm mee om links te rijden. Het is dan ook al de derde keer, en de eerste twee keren gingen ook goed. De roundabouts zijn goed te doen. De regel is: wie erop rijdt heeft voorrang. Wie erop wil, moet voorrang geven.

Het stapelbedje op de boot was niet zo comfortabel dus we hebben niet genoeg geslapen, en na zes uur links rijden zijn we echt toe aan Rust. Dat doet zich gelden bij Inverness en dus zoeken we accomodatie aan het Meer van Loch Ness onder Inverness. Nu liggen we uitgeteld op een king size bed in een B&B in Drumnadrochit, hét toeristieke plaatsje van Loch Ness. 

De zon staat nog wonderbaarlijk hoog om 20u.

Geen opmerkingen: