zondag 30 juni 2019

Fidden Farm

Wat ik leuk vind aan deze Fidden Farm Campsite is de volstrekte ongecompliceerdheid. Ze doen niet eens aan administratie. De kosten zijn £ 10 pppn, en je zoekt maar een plekje. Er is drinkwater, er is een toiletgebouw, er is enorme ruimte en er is een strand en een fantastisch uitzicht. Je kan ook niet betalen, geen haan die ernaar kraait,  maar ik kan me niet voorstellen dat mensen dat doen. De boer doet geen controle, accepteert eventuele verliezen, maar leeft vol vertrouwen en relaxt.

Vandaag arriveren de eerste gezinnen, blijkbaar zijn de schoolvakanties begonnen. Veel drie generaties. Opa en ons ook mee, of oma alleen. Naast ons zit een dame van minstens tachtig in een oude VW-bus, een dochter van rond de zestig in een tentje, een dochter met haar gezin in de caravan. En zo zijn er meer van die groepjes.

Er is hier geen vertier, behalve het strand en de eilandjes. Sommige mensen hebben rubberboten mee. Of opblaasboten. ‘s Avonds mag je op het strand vuurtjes stoken en dat doen de mensen dan ook graag. De kinderen zijn vrolijk en welopgevoed. 

De volwassenen verexcuseren zich tegenover ons voor de Brexit, zij zijn tegen. Ze schamen zich dood voor hun politici en ik geloof dat ze het een wonder vinden dat wij hier nog zijn.

Geen opmerkingen: