vrijdag 21 juni 2019

Het weer


Een tekening van de oude hoofdstraat van Stromness. Twee avonden geleden raakten we er met de bolide in verzeild en steeds was ik ban voor eeneenrichtingsverkeer-bord verboden in de rijden en dat ik dan moest keren. Het erge was dat er ook nog auto’s in geparkeerd staan. Deze straatjes zijn karakteristiek voor hier, in Kirkwall zag ik ook zo’n straatje. Deze straat grenst aan ds zee, maar er is geen pad langs de zee. De huizen aan de zeezijde hebben een tuintje aan de zee. Ze zijn hier op de Orkneys niet erg van het tuinieren, sommige huisjes hebben verbleekte plastic bloemen buiten in potten staan. Het zal ook wel met het weer te maken hebben. 

Nu in juni wordt het ongeveer niet donker ‘s nachts, maar daar staan lange donkere winters tegenover. Bobby las een grapje in de Rough Guide dat de Orkneys (of heel Schotland, daar wil ik van af zijn) twee seizoenen heeft: juni en de winter. 

Het is wonderlijk weer. De voorspellingen zijn almaar regen, maar dat valt echt wel mee. Af en toe een buitje. Het wisselt gewoon per uur. Totaal. Als er geen zon is is het ijskoud, maar als de zon schijnt is het best lekker warm. Vanavond is het behoorlijk gaan waaien, en dat is echt koud. De tent wappert wild. Één  tentstok is stuk, dus we duimen dat de tent het houdt.

Geen opmerkingen: