dinsdag 4 juni 2019

Sleutels

Ik heb een kwestie met mijn sleutelbos. Van alle sleutels moet ik een kopie. Al weken denk ik er dagelijks aan en vandaag moet het er van komen. Bobby’s autosleutel is van de week ook nog eens in tweeën gebroken. Die sleutel was al een soort in tweeën toen ik de auto kreeg, maar verlijmd. Het voelde wiebelig, dus ik eiste een nieuwe sleutel. En die is nu dus kwijt. IK rijd met de reservesleutel en Bobby met de verlijmde.

Vrijdagavond dachten we dat de bolide niet startte omdat de accu wellicht leeg was, maar het niet-starten bleek te komen door de gebroken sleutel. Hij werkt nog wel als je de twee stukken sleutel tegen elkaar aan houdt bij het starten, legde de opgetrommelde Wegenwacht-man uit. Maar dit wordt te tricky. 

Dus ik naar IJzerhandel Van Rumpst aan de Straatweg. Van Rumpst doet alle sleutels, maar geen autosleutels. Daarvoor verwijst hij mij naar MijnAutosleutel.nl, maar dat is niet ver, die zit ook aan de Straatweg. Zo’n straat is dat, allerhande handeltjes.

Misschien wilt u weten wat het kost. Zulke dingen wil ik tenminste altijd weten. Een gewone kopie van een gewone autosleutel kost 45 euro. En een met afstandsbediening 125 euro. Dat is veel, maar wel 75 euro goedkoper dan als je de extra sleutel bij de garage bestelt, die vraagt er 200 euro voor vraagt. Wil ik een met afstandbediening, dan moet ik met de auto komen.

Heel bevredigend om zo’n klusje te klaren.

Geen opmerkingen: