zondag 26 mei 2024

Birds

Over gemiezemuis gesproken, ik heb altijd een idee over vogel-apps, dat die bij mij niet werken, dat mijn telefoon ze niet gaat registreren, dat er teveel vogels tegelijk te horen zijn, dat hij ze niet kan onderscheiden, en dat ik er hopeloos gefrustreerd van raak. En er zijn zo veel van die apps, welke zou ik moeten ik kiezen?

Vrijdagavond zit ik met Zus3 in de volkstuin weken bij te praten en er klinken bijzonder veel vogels. Ik zit daar niet vaak 's avonds, dus ik heb daar niet zo'n idee over. Zij blijkt sinds kort een app te hebben, getipt door de man van Nichtje die fervent vogelaar is, Merlin Bird. Ik denk natuurlijk: als zij dat kan dan kan ik dan ook en nu heb ik een vogel-app: Merlin Bird. Ik heb een account aangemaakt en een enorm bestand met vogels-van-West-Europa gedownload.

Dan kun je de microfoon activeren en registreert hij alles wat je hoort. Zolang ik nog geen account heb krijg je de namen in het Engels. Great tit is koolmeesje, blackbird is merel, jackdaw is kauw. En nu ik lid ben geworden krijg ik de vogelnamen ook in het Nederlands. Vanochtend horen we ook een vink.




Geen opmerkingen: