zaterdag 20 juli 2024

Campingaz

Oeps! De gastank is leeg. Nu herinner ik me weer dat hij vorig jaar in Zwitserland bijna leeg was, en dat we daar al een nieuwe hadden gekocht, maar teruggegeven. 

Dus nu zitten we op dag 2 al zonder gas. Hier op de camping verkopen ze wel gastanks, van diverse merken, maar niet van Campingaz. Hebben ze zelfs nooit van gehoord. Huh? Zo'n bekend merk? En ze hebben ook geen idee waar ze dit merk wel verkopen. te koop? Misschien bij de Edeka? opperen ze. Of bij de bouwmarkt in Plön?

Bij de Edeka hebben ze alleen kleine tankjes. Bobby neemt er een van mee. Hij blijkt voor de zekerheid ook zijn oude kleine gastoestelletje meegenomen te hebben, van voor wij samen waren. Van zijn fietsvakanties. Dus vanochtend hebben we thee, koffie en een eitje. Hij trots. Ik natuurlijk ook. Vervolgens eerst maar eens naar de bouwmarkt van Plön.  

Daar schudden ze al buiten de bouwmarkt al hun hoofd. Ja ze hebben wel wàt Campingaz, maar niet deze maat. Dan vind ik kamperen ineens weer zo'n gedoe. 

Op de zoekmachime van Campingaz adviseren ze als tweede een bouwmarkt in Eutin (20 km) en dan de Hornbach in Kiel (30 km). Die plaatsen liggen vanuit Plön gezien verschillende kanten uit. Het domme is dat je in zo'n nieuw gebied geen idee hebt van de plek en de omvang van stadjes. We doen Eutin.

De bouwmarkt in Eutin heeft maar liefst twee tankjes van onze maat op voorraad. Je ruilt het lege tankje in en krijgt een volle nieuwe mee. De nieuwe kost €47. Huh? zeggen we, de vorige was €34 - dat staat er nog op. Uit Bretagne. Dat was toen al heel duur. Maar goed, we kunnen weer koken.


Geen opmerkingen: