dinsdag 23 juli 2024

Koud

Nu is het ineens koud op de camping. Het regent, het waait, en ook als het droog is wil je liever in de beschutting van de tent. 's Nachts is het 12 graden en overdag 19. Van de weervoorspellers en buienradars kun je helemaal niet op aan. De voorspellingen veranderen per paar uur totaal.

En dan lig je in de tent te lezen en dan voel je een mol onder het grondzeil die precies hier omhoog wil. En dan valt er een grote sprinkhaan op je arm.

We moeten echt even resetten. Ineens doen we veel lezen. En voor de afwisseling nog maar een rondje Plön. Er is een goeie Rewe-supermarkt in Plön. En een boekwinkel. En een museum, maar dat is dat is dicht op maandag. 

Op het tentenveld zijn nog maar weinig kampeerders. Het lijkt wat ongeregelder volk dan de huisje-boompje-beestje-caravans en -campers. Het samengestelde liefdespaar met twee kinderen (drie tenten) doen het heel goed. De kinderen gaan vóór, zie je, daarna pas hun liefde. 

Er is nu ook een allenige vijftigjarige kale vader bij gekomen met een heel actief rondrennend vijfjarig dochtertje. Een jonge vrouw alleen met een Nissan Micra en een piepklein mini-tentje en behalve een stoel verder geen spullen. Terwijl iedereen langs de rand is gaan staan heeft zij haat tentje midden op de kampeerweide opgezet. Ik denk dat ze dat het veiligst vindt.

We hebben ongekend goede wifi op de camping, zodat we ook het wereldnieuws kunnen blijven volgen. Joe Biden die zich eindelijk teruggetrokken heeft als presidentskandidaat, en Kamela Harris die zijn plaats lijkt te gaan innemen. Kan zij op tegen Donald Trump?

Geen opmerkingen: