zondag 14 juli 2024

Nike s

Schoenen kopen vind ik altijd een crime. Het steekt heel nauw en je kunt ze ter plekke nooit goed beoordelen. Maar ja. Op een gegeven moment zijn de schoenen waar je mee vergroeid bent  helemaal op en dan móet je andere. 

Ik had mooie grijsgroene sneakers van vanHaren, daar heb ik twee jaar op gelopen en toen braken beide zolen doormidden. Krak. Eigenlijk wilde ik die weer, maar die zijn er niet meer. Een paar weken geleden heb ik de hele Utrechtse binnenstad doorkruist, van sneakerwinkel naar sneakerwinkel en daar zijn er nogal wat van, en uiteindelijk in een wonderlijke outlet vond ik leuke beige sneakers die qua model erg op die groene leken. Maar nu ik er twee weken op gelopen heb blijkt het een duidelijk staaltje van goedkoop-is-duurkoop. Zere tenen, doorgezakte voeten... nee. Zeker niet voor de vakantie.

Gisteren had ik opnieuw op schoenentocht zullen gaan, maar toen was ik te uitgevloerd van het uitje naar Sittard. Dus nu, zondag, laatste kans. De binnenstad wil ik niet meer in, maar in Overvecht is een grote Nike Outletstore met veel keus. Wel beetje hysterische kleuren, maar we gaan het zien.

Blijkt die winkel op zondag dicht. De enige schoenenwinkel daar is een vanHaren. Dus pas ik maar de Nike's die ze wel hebben. Beetje ouwe modellen. Ze zijn lang niet zo sluw als ik zou willen, maar ja. Ze hebben ook nog lichtgrijze suede Adidassen die ik wel mooi vind, maar die doen zeer. Nee dus. Nu heb ik nieuwe spierwit-met-grijze Nike's. Ik lijk wel een Amerikaanse toeriste.

Geen opmerkingen: