zondag 4 augustus 2024

Back home

We weten dat Femke Bol zaterdagavond gaat lopen,  de gemengde estafette, maar het is een beetje zwarte zaterdag op de Duitse autoweg, er staat een file van meer dan een uur voor de Elbtunnel, dus rond 21u als ze gaat lopen zijn we nog maar bij Deventer. Vanaf Rheine kunnen de weer Nederlandse radio ontvangen en luisteren. 

Bij deze wedstrijd gaat de verslaggever helemaal uit zijn dak over de manier waarop Femke de laatste 100 meter iedereen inhaalt. Dus bij thuiskomst geen auto uitladen, maar Olympischs Spelen kijken. Eerst Femke zien en horen. Prachtig. Heerlijk. Ik zal later een filmpje zoeken voor wie het gemist heeft. Ook al geef je niet om de Olympische Spelen: dit wil je wel zien.

Het is altijd weer een (wils)krachttoer om de tent af te breken en de auto in te pakken. Eigenlijk wíl je niet. Eerst de koffers vol- en dichtproppen, dan ontbijten en afwassen en dan alles oprollen. Het duurt circa twee uur. Tegen half twaalf kunnen we rijden.
 
Route: Kappeln, Eckernförde, Rendsburg, Hamburg, Bremen, Osnabrück, Hengelo, Deventer, Amersfoort, Utrecht. Behalve die ene oneindige file bij Hamburg zijn er eigenlijk geen files. Soms valt het mee.

De snelwegrestaurants worden steeds erger. We nemen er meestal een saladebowl en een grote koffie, om energiek te blijven. Maar de wegrestaurants hebben het denk ik moeilijk. Elk jaar zie je de volgende efficiency-slag en is er nog minder personeel. Nu kun je niet meer aan een balie bestellen en betalen, maar moet ook dat op een beeldscherm.


Geen opmerkingen: