zaterdag 24 augustus 2024

Naar de tuin

Ineens is de storm weer voorbij. Het leek wel eind september. Er is weer zon. Ik besluit even naar de kwekerij in Harmelen te gaan voor wat groenten- en perkplantjes. Vorige week was ik er ook maar toen was er nog zomerstop. Ik ga op hoop van zegen, want het is vrijdagmiddag en er zijn drama's op de snelwegen rond Utrecht, vanwege grootscheepse reparaties aan de A2. 

De grootste problemen zijn bij Nieuwegein. Vorige week vrijdag en nu weer. De hele dag gaat het erover op de radio. Ik heb 's morgens in de Buurt Taxi gereden en luister dan altijd naar de regionale zender Radio M. Maar het probleem zit vooral op de A27 en de A12. Voor Harmelen hoef ik alleen maar de A2 bij Maarssen over te steken. 

Blijkt dat de weg naar Vleuten ook afgesloten is. De hele maand, ook wegens reparaties. Dus ook hier moet al het autoverkeer naar de nieuwbouwwijken Leidsche Rijn en Vleuten/de Meern zich tussen de beide Haarrijnse Plassen doorwurmen, en door Vleuten-dorp dat daar niet op berekend is. Enfin, uiteindelijk bereik ik de kweker en koop ik wat  boerenkool, andijvie en viooltjes.

En dan naar de volkstuin. De zon schijnt gelukkig weer. Ik trek de bloembak leeg die ik in juni volgestrooid had met eetbare-bloemen-zaden. Niets van opgekomen. Alleen maar onkruid. Ik trek wat materie uit de compostbak, wat ik nog nooit gedaan heb. Dat wordt mijn volgende leercurve: bodemverbeteren en verhogen, want de aarde is schraal en het was dit jaar heel erg met al het water. Vooralsnog ziet het ee met de nieuwe bloemetjes (gele meisjesogen en rode zonnehoed en nu dus 12 viooltjes) al weer heel wat fleuriger uit.

Geen opmerkingen: