zaterdag 24 augustus 2024

Good Girl's Guide

We kijken deze week naar de Netflix-serie 'A Good Girl's Guide to Murder'. Speelt op het Engelse platteland. Ik kan nooit een serie vinden die ik geschikt acht voor ons allebei, maar Bobby kijkt gewoon in zijn VPRO-gids waar elke week wat aanbevelingen in staan. 

Nu dus deze, zes afleveringen. Hoofdpersoon een heel leuk meisje, Pip, ze ziet er uit als veertien maar ze rijdt al in een enorme rode Volvo.ze moet al kiezen naar welke universiteit ze wil, dus ze zal wel zestien zeventien zijn. Er is vijf jaar geleden een blond mooi meisje Andie verdwenen uit het dorp, en haar Pakistaanse vriendje Sal zou het gedaan hebben. Deze heeft de moord bekend en daarna zelfmoord gepleegd. Dat is de officiële versie. Pip kende beiden een beetje en gelooft niet dat de aardige Sal Andie vermoord heeft. Zij begint een onderzoek. De hele wand van haar slaapkamer hangt vol met haar bevindingen, zoals je dat ook bij politieseries op tc ziet.

Ik ben erg dol op het personage Pip, gespeeld door de Amerikaanse actrice Emma Myers. Lastig wel al die vriendengroepen van pubermeisjes en -jongens. Ik vind ze allemaal op elkaar lijken en moeilijk te onthouden wie wie is. 

Geen opmerkingen: