vrijdag 17 september 2021

Halloumi

Pascale zegt van bijna al haar recepten dat ze zó lekker zijn dat ze ze elke dag wel wil eten. Dat is wel een goeie trigger. Ik ben er in elk geval gevoelig voor. Zowel Pascale als mijn consulente benadrukken dat je jezelf elke dag moet verwennen met lekkere dingen. Dat dat de insteek van de maaltijden wordt: dat je je verheugt op wat er komt in plaats van dat je denkt wat je niet màg. 

Deze week leer ik halloumi kennen, Cypriotische geitenkaas. Het ligt gewoon bij AH, in het vak met voorverpakte kaas als feta en mozzarella. Eerder deze week maakte ik al een lunch met ‘burgers’ van geraspte courgette, winterwortel, halloumi, amandelmeel en ei... was érg lekker. Van vandaag leg ik in de koekenpan gebakken stukjes halloumi op in de oven gebakken aubergine. En walnoten. En inderdaad, het is allemaal zo verrassend en feestelijk en heerlijk dat je niet meer dénkt: waar zijn de koolhydraten?


Geen opmerkingen: