Toen ik 19 was of daaromtrent te Groningen ging ik op een cursus Biologisch Dynamisch Koken. Ik denk dat ik vegetarisch wilde leren koken en dat daar geen cursus in was. Dat biodynamisch koken ging wel een beetje ver, daar ik van koken überhaupt weinig sjoege had en alleen de oudhollandse keuken kende van Mutti, en wat studenten-eenpansgerechten. Ik begreep er dan ook weinig van en aan het eind van de avond kregen we Japanse misosoep. Dat vond ik zó vies dat ik de rest van de cursus heb laten zitten. De geur herken ik ruim veertig jaar later nog goed.
Vandaag heb ik een keto ovenschotel met (eerst) gestoofde prei, kip in een saus van miso, sojasaus en honing. En sesamzaadjes erop. Nieuwsgierig kijk ik hoe het ontvangen wordt. Bobby heeft geen idee van miso en vindt het erg lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten