donderdag 7 september 2023

Fietsen

Het is erg warm en zonnig, maar we gaan toch fietsen. Te lang niet regelmatig gedaan. Elly heeft na haar heupbreuk nog niet ver gefietst, maar een proefrit van 30 km ging goed. We doen Koningsweg, Houten, Schalkwijk, Culemborg, Everdingen, Vianen, Vreeswijk, Jutfaas, en dan terug naar huis. Ondanks dat we Culemborg en Vianen leuke stadjes vinden gaan we lunchen bij in een etablissement in het groen Caatje aan de Lek tussen, Culemborg en Everdingen. Ik neem mosterdsoep. Elly wil daarna ook nog graag een terrasje in Vreeswijk, on Memory Lane, maar ik wil niet meer. Eén terras per tocht is genoeg. Naar huis.

Elly is een geboren en getogen Jutfase, maar deze route heeft ze nog nooit gedaan. Haar zus die altijd alles (beter) weet kende de tocht aan de overkant van de Lek ook niet. Ze is aangenaam verrast. Het landschap is onbegrijpelijk met al die waterwegen
Van de Lek naar Utrecht en Amsterdam: het Amsterdam-Rijnkanaal, het Merwedekanaal, het Lekkanaal… en sluizen en bruggen en ponten. Prachtig vind ik het.

Voor mij uit Utrecht-noord-west was het 56 km, voor haar uit Utrecht-oost 51 km. Ik voel de spieren en de conditie weer groeien. 

Geen opmerkingen: