vrijdag 22 september 2023

Gelukkig en blij

Ik houd toch zo van sommige verjaardagen, zoals die van Hani501. Als ik daar (geweest) ben is het leven weer helemaal goed. Een kleine kring met leuke vriendinnen en faamilie die superblij zijn elkaar weer te zien. Gelukkig viert ze haar verjaardag dit jaar weer wel.

Eerst gaan we in Woudsend naar haar tentoonstelling. Daar is de fotoserie ‘100D’ te zien en een serie van het gevogelte thuis. De pauwen, parelhoenders en de kippen. Ook filmpjes van de kippen onder de noemer ‘Kippen-tv’. Ze heeft de afgelopen zomer met een stuk of tien andere kunstenaars op de laatste zondag van de maand daar geëxposeerd: zij hangt in het Jeugdhonk. Er komen op zo’n zondag wel honderd mensen voorbij. Ik was nog niet geweest en had komende zondag willen gaan, maar dat hoeft nou niet meer. ‘100D’ is een serie van 100 foto’s van 100 mensen met hun lievelingsding. Waaronder veel mensen uit Woudsend.

De beestenboel. Ik heb een gedichtenbundel van Edward van de Vendel meegenomen genaamd Gelukkig en blij. Er is een nieuwe hond Spikkel want een oude Rakki is overleden. Spikkel is bang voor mannen. Bij het zien van een man gaat hij heel hard blaffen en de man in kwestie aanvliegen. Ze zijn met hem op cursus om hem te leren kalmeren. Dus die krijgen we niet te zien, die blijft in de garage.

Dan krijgen we een feestmaal, bereid door Bart en Josine. Ze maken ramen, mooie en heerlijk Japanse soep, en dame blanche toe. Mmm. En met Dia, die aanstaande dinsdag naar het Utrechtse stadion Galgenwaard gaat om een wedstrijd van de Oranje-Leeuwinnen bij te wonen heb ik afgesproken dat ik latere wedstrijden met haar mee ga. Dat wordt een nieuwe verhaallijn: Lucie en Dia naar het voetbal-stadion. Zij gaat in oranje supporterskleding. Dat weet ik nog niet. Er zijn grenzen.


Website Hani501:

Geen opmerkingen: