vrijdag 10 juni 2016

Boertje van buut'n

Ooit, maanden geleden dacht ik: ik neem eens de OV-fiets. Want naar Amsterdam met het OV - ik ben er wel voor, maar het vraagt wel erg veel tijd. Ik schafte mij per internet een abonnement aan, geen idee of het werkte, en toen ik wilde instappen was er in heel Amsterdam geen OV-fiets te krijgen. Daarna ging mijn OV-chipknip stuk en moest ik weken wachten op een nieuw pasje. Sindsdien is het hele OV-fiets-idee uit mijn systeem.

Maar. Vandaag ga ik naar De Pijp in Amsterdam en dat ligt qua OV erg ongunstig. Het moment dus om de OV-fiets een herkansing te geven. Men moet wel een drempel over, iedereen ziet immers dat je van buiten komt, maar het vooruitzicht van wendbaarheid wint het van die gêne. Een Boertje van buut'n., zeiden wij te Emm'n.

Ik sta schrap voor alle mogelijke tegenslagen, maar het valt erg mee. Er zijn nog maar twee OV-fietsen als ik aankom, en van degene die ik kies zit het zadel los en wil niet vast. De Surinaamse jongen die mij helpt doet dat heel prettig en klantvriendelijk en hij knipoogt er ook nog de hele tijd schalks bij. Hem lukt het ook niet om dat zadel vast te krijgen Maar ik ben net op tijd om de andere OV-fiets te scoren.

Behalve dat ze steeds op zijn zijn ze tóp, die OV-fietsen! Daarom zijn ze natuurlijk steeds op.

Wat hieraan vooraf ging
- OV-fiets aflevering 1
- OV-fiets aflevering 2
- OV-chip

Geen opmerkingen: