maandag 13 juni 2016

Brothers

Bijzondere documentaire bij de VPRO: The Wolfpack. Een gezin met zes jongens en een meisje groeit op in een appartement in Manhattan met een Peruaanse vader en een Amerikaanse moeder. Ooit heeft zij hem ontmoet tijdens een reis naar Peru, waar hij gids was. Ze werden verliefd, hij ging mee naar NewYork waar hij rock star wilde worden, wat in het geheel niet lukte.

De vader wil zijn kinderen beschermen tegen de werkelijkheid van de New Yorkse straat en houdt zijn gezin binnen. Deur op slot. Moeder geeft ze onderwijs. De jongens zijn heel slim en creatief, en kijken onnoemlijk veel films. Ontwikkelen een heel eigen universum met elkaar en een eigen stijl. Lang zwart haar en die Peruaanse gezichten. 

Op een gegeven moment breken ze toch naar buiten, en houdt hun vader ze niet meer tegen, maar dat gaat heel geleidelijk. De filmmaakster laat ze allemaal aan het woord. Heel rustig. Onvoorstelbaar welke universa er allemaal in zo'n stad achter alle voordeuren steken. Deze jongens zien er heel sluw uit met die zwarte kleren en brillen, maar ze zijn heel lief.  De film vertelt maar een klein stukje van hun verhaal. Hoe het het ene zusje vergaat; geen idee.

Geen opmerkingen: