woensdag 8 juni 2016

VVE

Er komen tientallen buren af op de  oprichtingsvergadering van onze VvE van Parkeerplaatsen. De vergadering wordt geleid door een bedrijf dat als corebusiness heeft VvE's te ondersteunen. Ik wist niet dat die bestonden. Dat bedrijf heeft de vergadering ingepland op de onmogelijke tijd van 18.30 uur, maar zelf is hij veel te laat. Het is een prettige persoon met veel knowhow maar geen voorzitterskwaliteiten.

Vanwege de issues als te smalle poort en de te parkeerplaatsen en de rommelige grasgroen is er een soort spanning. Maar over die issues gaat het vandaag niet. Er moet een Orgaan opgericht worden. Want er moet een verzekering komen. En dus is er een bestuur nodig en een kascommissie. 

Na een blik op de 27 vergaderpagina's had ik al gezien dat zijn begroting leidt tot een bijdrage van zo'n 11 euro per maand per huishouding. Daarvan kunnen we dan verzekeringen, en het onderhoud aan de toegangspoort en het gezamenlijke groenonderhoud betalen. En deze meneer zelf, maar hij is de kleinste kostenpost. 

Hij dringt aan op een 'werkgroep' en een 'kascommissie'. Ik associeer VvE's met heren op leeftijd, maar hier melden respectievelijk vijf en twee jonge vaders/mannen in de kracht van hun leven melden zich vol enthousiasme aan. Zij gaan vol voor de VvE. Alles moet verzekerd en zo goedkoop mogelijk. Er moet een reglement komen. Spelregels over wat er wel en niet mag op het achterterrein. Ze hebben er zin in. Het is de tijdgeest, zeggen wij tegen elkaar.

't Is dat ik de hele dag vrij was en langzaamaan deed dat ik ook de humor van de avond inzie. Zoveel types om te imiteren. Bobby heeft het er na een propvolle werkdag beduidend meer moeite mee.

Geen opmerkingen: