zaterdag 18 juni 2016

Waterpest

Vincent de hovenier komt kort langs voor kortstondige nazorg: een nieuw clematis, drie monnikskap, een oregano en wat advies.   

Dat we zoveel algen in ons minivijvertje hadden, dat klopt. Er zijn extreem veel algen dit jaar. Het groene soepgroentetje in de vijver dat helemaal omwoekerd was door de slijm-alg en dat Bobby vorige week in een emmer bevrijd heeft van de alg, ziet dat er nog een beetje gezond uit? Overleeft die de alg? Jazeker, zegt Vincent. Hoe heet die? Dat is de 'waterpest' Dan heb ik in elk geval een naam om informatie te zoeken. De waterpest blijft onderwater, geeft geen bloei bóven water, er zorgt voor zuurstof en werkt tégen algen. OK, dan kunnen die verwachtingen ook weer weg.

Dat de kamperfoelie bruine vlekken op de blaadjes heeft, is-ie dan ziek? Nee, en de nieuwe blaadjes zijn alweer groen. O ja. En dat slijmerige groen op het stammetje van de bol-esdoorn, is dat ziek? Nee dat is ook een alg. Ook niet erg.

En wat staat er voor plantje op de plaats waar oregano zou moeten staan? Dat blijkt een boterbloem te zijn, zonder bloem trouwens, want dan had ik hem natuurlijk wel herkend. Er woekert ook een paars klavertje onkruid, waarschuwt hij, die moet er ook uit.

Ik moet maar eens een 'tuincoach' gaan zoeken. Waar vindt men een tuincoach?

Geen opmerkingen: